Pihenés és elcsendesedés Húsvétkor a Zemplénben

Húsvétkor a Zemplénben

Tegnap volt virágvasárnap… Ezt nem mindenki tudja. Egy hét múlva pedig Húsvét!

Amikor még gyermek voltam ennek az ünnepnek igazán csak a “locsolkodós” része tudatosult bennem. Barátaimmal összefogva elindultunk és végigjártuk Pálházán az összes rokon kislányt és osztálytársakat. Igyekeztünk mindig kitalálni valamilyen trükkös locsolást / Fecskendő a zsebben, szódásüveg, locsoló virágdísz az öltönyön… /. Az unokatestvérem nagy viccmester volt ebben. A kedvenc locsolóversem így hangzott:

Piros rózsa, fehér rózsa, a többit majd Tibi mondja!

Pihenés Húsvétkor, templom látogatással

Most már tudom, hogy mit jelenthet számunkra igazán Húsvét ünnepe.

De közben régi hagyományok megkoptak. Az emberek eltávolodtak egymástól. Ma már nem divat, vagy nem olyan gyakori szokás végiglátogatni a rokonokat, barátokat. És a templomokban is megfogytak az emberek.  A hírekben pedig szinte csak azt hallani, hogy a wellness szállókban telt ház van.

De a tavasz megállíthatatlanul jön! Ha hihetünk az időjósoknak, egészen jó idő lesz a jövő hétvégén. Ha már a távolabbi családtagokkal nem is olyan szoros a kapcsolat, azért nagy öröm együtt lenni a hozzánk közelállókkal.

Használja ki a napsütést!

Pihenj együtt a családoddal Húsvétkor a Zemplénben…

foglalj szállást vendégházunkban.
És ha teheted azért térj be egy templomba is!

Különösen ajánlom a nemrégen felújított Református Templomot Pálházán. Különösen büszke vagyok rá, hogy a kőből faragott  Úr asztalát megboldogult őseim készíttették.  De ha esetleg nem húsvétkor érkezel, bármelyik hétvégén beülhetsz ide elcsendesedni egy kicsit.

Pálháza Református Templom

Természetesen Bózsván is találsz egy Református templomot, valamint Pálházán Római és Görög Katolikus templom is található. Töltődj fel testileg és lelkileg Húsvétkor a Zemplénben!

Áldott Ünnepet Kívánok Neked!

SDG 2023

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük